Internet of Things

Povezivanjem uređaja, IoT spaja svet. Izvori informacija su svuda oko nas: pametni telefoni, računari, različite mašine i „obični“ senzori. Iz mora podataka prikupljenih iz ovih izvora, potrebno je analizirati samo one korisne. Naši alati omogućavaju da se zaista korisni podaci izdvoje i artikulišu.

Značaj i dometi IoT-a postaju sve veći zahvaljujući strategiji gradivnih blokova (Building Blocks Strategy), koju podržava naše veliko znanje u ovoj oblasti i značajna ulaganja u njen razvoj. Bez obzira na biznis, uređaj, senzor, vreme ili mesto — IoT je rešenje.

Tehnologije Interneta stvari (IoT) omogućavaju kompanijama da prošire svoje poslovanje izvan okvira osnovne industrije, digitalno transformišu svoje proizvode i poslovne procese. IoT otvara vrata novim poslovnim modelima i predstavlja veliku priliku za dodavanje vrednosti ekosistemu kompanije.

Telemetric arhitektura sistema

TeleModule je uređaj koji prikupljene podatke sa udaljene lokacije šalje preko mreže (transportni sloj) u TeleCenter. TeleModule sadrži mikrokontroler sa integrisanim komunikacionim modulom, kao i deo za prikupljanje podataka sa portovima za povezivanje senzora. Komunicira sa TeleCenter-om putem web servisa i TCP/IP internet protokola u obliku XML paketa. Zbog značaja sigurnosti podataka tokom prenosa putem web servisa, implementirana je enkripcija na nivou podataka. Maksimalna brzina prenosa u standardnom paketu sa GPRS komunikacijom je 64 kbit/s.

Transportni sloj

TeleCenter aplikacija, zajedno sa serverom na kojem se nalazi, predstavlja srž sistema. Serverski deo aplikacije prikuplja podatke od neograničenog broja TeleModula, procesuira ih i trajno čuva na više fizički udaljenih servera, što garantuje veću sigurnost podataka. Kada je potrebno da se prikažu, podacima se pristupa jednostavno preko internet pretraživača ili korisničke mobilne aplikacije. Da bi se podacima dalje manipulisalo, aplikacija omogućava prikaz prikupljenih podataka tabelarno ili grafički u jednom od standardnih formata (Excel, CSV, PDF) ili, ako je potrebno, korišćenjem već instaliranog softvera treće strane. Dodatna sigurnosna mera, kada se dostignu definisani kritični parametri sistema, je slanje upozorenja korisniku putem e-pošte, SMS-a ili push poruke (u slučaju mobilne aplikacije korisnika).

TeleClient je aplikacija koja omogućava pristup informacijama prikupljenim u TeleCenter-u putem web-a, mobilnih uređaja ili web pristupa koji je kompatibilan sa mobilnim uređajima. U okviru aplikacije moguće je definisati različite uloge i nivoe prava pristupa.

Ova web lokacija čuva kolačiće na vašem računaru. Politika kolačića

sr_RSSerbian